VIKEN
LANGBUELAG
|
||
Hvordan blir en bue i hel-tre til
|
||
Hvis du er like helding som meg her og finner et nærmest perfekt emne så er
det bare å finne buen i det.
Denne buen er kappet 165cm. Hvorfor har jeg ikke noe godt svar på. Gadd
bare ikke å lage den 170cm som
|
||
Her har jeg markert midten av buen og målt ut 13cm for håndtaket.
|
||
Gikk her ut fra 15mm i nokken og opp til 19mm der håndtaket begynner.
|
||
Strekene ytterst markerer hvor "innsvingen" til det som skal bli selve håndtaket skal begynne.
|
|
|
Så var det neste lem. Måtte ha noen hvilepauser i kuttingen he he...
|
||
Nå begynner den å ta form. Her er "innsvingen" dvs håndtaket og lemmene
skjært ut.
|
||
Høvling og pussing utført. Nokkene er skjært ut. Nå er det Tilling som gjenstår.
Andy beskriver her hvordan en Tiller fungerer. Buen legges i hakket på
toppen med ryggen opp.
|
||
Som du kan se her så har buen vært i Tilleren flere ganger for den har blitt bøyd (følger strengen). Jeg har her begynt med backingen av buen. Dvs at man limer på "noe" på ryggen. Her er det tørket Flekksteinbit skinn som limes på med polyuretan lim. Jeg bruker isopor og en flis over for på den måten å få jevnest mulig
press på skinnet.
|
||
Ferdig limt. Nå gjelder det å være forsiktig med kniven. Du kan lese litt mere om hvordan å lage backing til buen din her(krever Adobe reader).
|
||
Ferdig tilskjært og første lag med Danish oil er smurt på skinnet.
|
||
Hvis du har flaks holder
det med ett steinbitskinn. Her ser du hvordan de møtes på midten.
|
||
Så har buen fått c.a. 4
strøk med Rødbrun Narvsverte.
|
||
Den ble nokså mørk i fargen, men det var hele poenget. Nå gjenstår det å smøre den inn med 3-4 lag Danish......... Så er det c.a. 100 skudd før den er innskutt og kan spennes fullt opp... Gøy :-) |
||
|
||